Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца по марокански

Кюфтенца по марокански

Кюфтенца по марокански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л
  • червен пипер - ½ ч.л
  • кимион - ½ ч.л.
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
  • За соса
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • сол
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с настъргания лук, пресования чесън, подправките и наситнения магданоз. Оформят се малки кюфтенца и се изпържват в загрятото олио. Поставят се върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Сосът се приготвя, като в дълбок тиган се поставят настърганата глава лук, нарязаните на ситно домати и подправките.

След като заври, температурата на котлона се намалява и сосът се оставя да къкри още 5-6 минути.

Кюфтенцата се прибавят към соса и веднага се заливат с доматеното пюре, разтворено в ½ ч.ч вода. След още 3-4 минути се чукват яйцата и всичко се разбърква внимателно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: