Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко задушено с гъби и соев сос

Телешко задушено с гъби и соев сос

Телешко задушено с гъби и соев сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г бонфиле
  • гъби - 500 г печурки
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - ½ връзка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус, смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган, сложете нарязаното на кубчета телешко месо, залейте го със соевия сос и го гответе под капак на слаб огън 90 мин.

Прибавете червения и черния пипер, счукания чесън, нарязания на полумесеци лук и накълцаните на едри парчета гъби.

Задушавайте ястието от телешко още около час и когато е готово, го подправете със ситно нарязания копър.

По желание гарнирайте готовото телешко задушено с паста със зеленчуци.

Зарадвайте цялото семейство с Телешко задушено с гъби и соев сос!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: