Начин на приготвяне
В хаванче разтрийте отделените листенца на чубрицата и розмарина, добавете чесъна, счукайте го, налейте зехтина и разбъркайте добре сместа.
В съд сложете пилешките гърди, залейте ги с ароматизирания зехтин, поръсете ги с джинджифила и ги поставете в хладилника за 2 часа, за да се напоят с маринатата.
Печете пилешките гърди с подправки 30 мин. в загрята на 220 градуса фурна, след което ги извадете, покрийте ги с лимоновите кръгчета, наклонете леко тавата и с лъжица ги облейте със соса от печенето и полейте печените пилешки гърди с вино.
Върнете тавата във фурната за още 20 мин., докато гърдите получат приятен златист цвят.
Ароматно печено пилешко филе - не е за изпускане!