Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Вегетариански кюфтета от леща и кашу

Вегетариански кюфтета от леща и кашу

Вегетариански кюфтета от леща и кашу2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кюфтетата биват два вида - вкусни и много, много вкусни - тези са от втория"

Необходими продукти

  • пълнозърнест хляб - 4 филии
  • кашу - 250 г
  • яйца - 1 бр
  • магданоз - ½ връзка
  • чили сос - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • леща - 400 г сварена
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите се смилат в кухненски робот. Прибавят се кашуто, яйцето, наситненият магданоз, чили сос – 1 с.л., сол и черен пипер на вкус.

Смилането продължава докато се получи еднородна маса. Прибавя се варена леща и действието се повтаря.

Сместа се прехвърля в купа и се оформят 8 кюфтета от леща. Поставят се върху хартия за печене и се държат в хладилник за 20 минути.

След това вегетарианските кюфтета се пържат в загрято олио по 4 минути на страна. Поднасят се пържените безмесни кюфтенца със сос от смесените кисело мляко и останалите 2 с.л чили сос.

Насладете се и вие с Вегетариански кюфтета от леща и кашу!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: