Вегетариански кюфтета от леща и кашу

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
20/06/2019
"Кюфтетата биват два вида - вкусни и много, много вкусни - тези са от втория "
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пълнозърнест хляб - 4 филии
  • кашу - 250 г
  • яйца - 1 бр
  • магданоз - ½ връзка
  • чили сос - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • леща - 400 г сварена
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите се смилат в кухненски робот. Прибавят се кашуто, яйцето, наситненият магданоз, чили сос – 1 с.л., сол и черен пипер на вкус.

Смилането продължава докато се получи еднородна маса. Прибавя се варена леща и действието се повтаря.

Сместа се прехвърля в купа и се оформят 8 кюфтета от леща. Поставят се върху хартия за печене и се държат в хладилник за 20 минути.

След това вегетарианските кюфтета се пържат в загрято олио по 4 минути на страна. Поднасят се пържените безмесни кюфтенца със сос от смесените кисело мляко и останалите 2 с.л чили сос.

Насладете се и вие с Вегетариански кюфтета от леща и кашу!

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар