Начин на приготвяне
В касерола сипваме студено прясно мляко, в него се добавя крем на прах ванилия и с миксер се разбива да сгъсти, става за 3 минути.
Отделя се половината крем и в едната част се добавя разбита заквасена сметана и течен шоколад.
Отново се разбива с миксер да се получи еднородна смес и оставяме на хладно. В купа сипваме прясно мляко за потапяне на бисквити.
В тава (с диаметър 26 см) застиламе фолио, по-лесно да извадим готовата бисквитена торта. На дъното сипваме 3-4 с.л. от белия крем, отгоре слагаме ред бисквити, топени в прясното мляко за секунди, следва крем със сметана и отново ред бисквити.
Просто се редуват двата крема, завършваме с кафяви какаови бисквити и крем със заквасена сметана и шоколад.
Оставя се една нощ в хладилника. На другия ден се изважда от формата с фолиото в чиния.
Поръсваме с настърган шоколад и декорация с пресни череши.
Бисквитена торта с череши без печене - лесно и вкусна.