Шоколадови кексчетa с глазура

09/07/2019
"Децата не искат торта за рождения ден - те искат от тези шоколадови кексчета с глазура и ако може повечко от тях "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции16 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • какао - 50 г
  • вода - 1 ч.ч. вряща
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • сода - 2 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 ч.л.
  • За заливката
  • натурален шоколад - 120 г
  • масло - 2/3 ч.ч.
  • пудра захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се смесват врящата вода и какаото. Оставя се да се охлади до стайна температура. В друга купа се разбиват заедно брашното, содата и солта. В трета купа с миксер се рабиват маслото и захарта.

Прибавят се яйцата и се избива до гладкост. Слага се ванилията и разбиването се повтаря. Следва сместа от брашното, содата и солта. Сипва се и какаото и отново се разбива.

Намазнява се форма за мъфини с 16 гнезда. Пълнят се до 2/3 от обема им. Пекат се 16-20 минути в загрята до 190 градуса фурна. Оставят се да се охладят напълно.

Глазурата се приготвя, като шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива със захарта и ванилията.

Прибавя се и шоколадът и се бие, докато сместа стане лъскава и гладка. Глазурата се нанася с шприц върху готовите кексчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар