Шоколадови кексчетa с глазура

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
09/07/2019
"Децата не искат торта за рождения ден - те искат от тези шоколадови кексчета с глазура и ако може повечко от тях "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 806
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • какао - 50 г
  • вода - 1 ч.ч. вряща
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • сода - 2 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 ч.л.
  • За заливката
  • натурален шоколад - 120 г
  • масло - 2/3 ч.ч.
  • пудра захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се смесват врящата вода и какаото. Оставя се да се охлади до стайна температура. В друга купа се разбиват заедно брашното, содата и солта. В трета купа с миксер се рабиват маслото и захарта.

Прибавят се яйцата и се избива до гладкост. Слага се ванилията и разбиването се повтаря. Следва сместа от брашното, содата и солта. Сипва се и какаото и отново се разбива.

Намазнява се форма за мъфини с 16 гнезда. Пълнят се до 2/3 от обема им. Пекат се 16-20 минути в загрята до 190 градуса фурна. Оставят се да се охладят напълно.

Глазурата се приготвя, като шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива със захарта и ванилията.

Прибавя се и шоколадът и се бие, докато сместа стане лъскава и гладка. Глазурата се нанася с шприц върху готовите кексчета.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар