Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени зеленчуци»Глазирани моркови с колбас на скара

Глазирани моркови с колбас на скара

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Глазирани моркови с колбас на скара
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • моркови - 5 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • розмарин - 3 - 4 листенца
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • балсамов оцет
  • колбаси - 200 г в естествено черво
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се варят в подсолена вода за 20 минути. Изваждат се и оставяме да се отцеди течността.

Ако са дълги, се срязват на две, три части. В тиган се загрява масло, добавят се моркови за кратко.

Поръсват се с кафява захар, разбъркват се внимателно и на среден огън оставяме да се глазират.

Овкусяват се с подправки и сваляме от котлона. Колбасът се реже на филии, срязваме ги на две и печем на загрята скара.

Сервираме глазираните моркови, леко поръсени с балсамов оцет и с колбаса за обяд.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: