Тиквички с кайма и кашкавал на фурна

16/06/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак1694
"Кой може да устои на апетитни пълнени тиквички - ние със сигурност не можем "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 410
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се срязват на две по дължина и с чаена лъжичка се издълбават. В тенджера се загрява вода с малко сол и когато заври, пускаме тиквичките да се бланшират за 5 минути.

После се изваждат, за да се отцеди течността. Приготвя се плънка, като в тиган се загрява олио и запържваме лук, настърган морков, нарязани тиквички от издълбаната част. Ако имат повече семена, изхвърлете ги.

Поръсваме сол, чубрица и добавяме каймата. С дървена лъжица се раздробява и сипваме 2-3 с.л. вода от варенето на тиквичките.

Добавяме и останалите подправки, разбъркваме, докато се изпари водата и остане на мазнина. Нареждат се тиквичките в тава, пълним всяка с плънка и наливаме в тавата един пръст вода, може и от варенето.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути. Изваждаме и поръсваме отгоре с настърган кашкавал, връща се във фурната и само отгоре се запича кашкавалът.

Сервираме готовите пълнени тиквички с нарязан копър и резени домати.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар