Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Солени топки от грис

Солени топки от грис

Солени топки от грис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Красота в чиния, от която всеки ще може да опита - солени топки от грис са истинско блаженство за сетивата"

Необходими продукти

  • грис - 160 г
  • кашкавал - 200 г, настърган
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 60 г краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото с маслото, посолете го на вкус, прибавете гриса и бъркайте, докато започне да се отделя от стените на съда.

След като сместа изстине, прибавете разбитите яйца и 2 с.л. настърган кашкавал и оформете солени топки, колкото орех.

Оваляйте ги в останалия кашкавал и ги сложете солени топки от грис в намаслена тава да се пекат в умерена фурна, докато порозовеят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: