Бобена супа с колбас

Бобена супа с колбас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • колбас - 200 г по избор
  • тиквички - 200 г
  • боб - 250 г от консерва, бял
  • домати - 1 консерва (850 г), обелени
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 125 г дългозърнест
  • бульон - 750 мл от кубче
  • зехтин - 4 с.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина задушете наситнения лук и нарязаните напречно на резени тиквички и колбас, добавете счукания чесън, отцедените и настъргани или смлени домати заедно със сока им и ригана, черния пипер и солта.

Налейте бульона, кипнете го, захлупете тенджерата, варете супата 10 мин., пуснете в нея отцедения боб и варете още 5 мин.

В 4 чинии разпределете предварително сварения в 250 мл вода за 20 мин. и отцеден ориз и го залейте с готовата бобена супа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: