Ябълков сладкиш с извара и овесени ядки

10/09/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • извара - 200 г, мека
  • овесени ядки - 3 с.л. с връх
  • грис - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. непълна
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • масло - 100 г краве, настъргано
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • ванилова захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете изварата, 4-5 с.л. кристална захар, настърганото на ситно ренде масло, яйцето и ги смесете (в сместа ще останат малки бучици масло), след което добавете овесени ядки и грис, разбъркайте ги и ги оставете 10-20 мин., за да омекнат.

В получената смес сипете ваниловата захар и брашното, пресято с бакпулвера, разбъркайте всичко много добре на лепкаво тесто, насипете го в кръгла тава на слой от 2 см, наредете отгоре му тънки резени от необелените ябълки, поръсете ги с останалата кристална захар и ги притиснете в тестото.

Печете сладкиша в загрята фурна до готовност (пробвайте с клечка за зъби – ако излезе суха от него, значи е готов) и го нарежете на парчета, така че върху всяко парче да има поне по едно ябълково резенче. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар