Скумрия на скара с чесън

13/06/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст6991691
"Скара на открито, глава чесън и ... кой трябваше да донесе бирата "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 392
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. изсушена, горска
  • олио - 6 с.л.
  • сол - за поръсване
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се почистват, измиват и разрязват по дължина. Махат им се главите и опашките.

Посоляват се със сол, прясно смлян черен пипер и кимион.

В купичка се смесват пресованите скилидки чесън, стритата горска мащерка, сока от 1/2 лимон и олиото. Сместа се разбърква до хомогенност. С нея обилно се намазват рибните филета и се оставят на хладно поне за час.

Така приготвената скумрия се пече върху добре загрята скара - първо с кожата надолу, а когато филетата се изпекат от едната страна, се обръщат и от другата. Изпечената скумрия се полива със сока от останалия половин лимон.

Поднесете печената риба с гарнитура по ваше желание. Много вкусна комбинация се получава с гриловани зеленчуци и чаша охладено бяло вино.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар