Класически макарони на фурна

15/05/2013
"Любимите ни макарони на фурна с нежен ванилов аромат"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273 485
  • Преглеждания за месеца8013
  • Преглеждания за седмицата1793
  • Коментари10 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода. Когато са готови, се отцеждат и се слагат в намаслена тава.

Млякото се смесва с ванилиите, яйцата и захарта, а маслото се разтапя в тиган.

Когато се е разтопило, се излива върху макароните и се бъркат.

После се излива и млякото с останалите продукти и пак се бърка. Слага се във фурната и се пече до златиста коричка.

Рейтинг

5 13
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
02.11.2019 19:44
Макароните се слагат в гореща вода и се слага сол и олио или краве масло целта е да не се слепят.Така ги правя и върху макароните слагам натрошено сирене и тогава ги заливам.
0
0
Лозка_1955
Лозка_1955
25.08.2016 08:15
ааа приехте ме най-после, като ви малко .............,
0
3
Мима
Мима
02.10.2013 18:28
Когато макароните се залеят с млякото и яйцата,НЕ СЕ БЪРКАТ по вече!Слагат се във фурната и се пекът до златиста коричка.
14
6