Ирландска спаначена супа с овесено брашно

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
25
9
14/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете маслото на умерен огън и добавете вътре овесеното брашно, като внимателно разбърквате. Запържете брашното няколко секунди и налейте бульона. Бъркайте енергично за да се разтвори брашното.

В сместа добавете и картофите нарязани на кубчета. Изчакайте да кипне, намалете котлона и варете още 35-40 минути на слаб огън.

Добавете спанака и лука нарязани на много ситно и варете още 5 минути.

Махнете тенджерата от котлона, пасирайте и добавете сметаната и подправките. Върнете отново за малко, като не оставяте супата да кипне.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар