ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бъбреци по оксфордски

Бъбреци по оксфордски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30881177
Бъбреци по оксфордски
14/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 12 бр
  • масло - 75 г
  • лук - 1 с.л. ситно нарязан лук
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 1/2 с.л.
  • вино - 150 мл бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистените бъбреци се срязват на две половини на дължина се и изпържват на силен огън с около половината от маслото.

Когато станат готови се прибират на топло и се пристъпва към приготвянето на соса към тях. В същата мазнина са задушава лука, до омекване.

Когато лукът омекне добавете към него бялото вино и лимоновия сок и варете докато течността не намалее с около 1/3.

Разбъркайте добре горчицата с маслото и я изсипете в готовия сос, като преди това го махнете от котлона. Разбъркайте добре и сложете вътре и бъбреците.

Върнете ястието на котлона и подгрейте, но без да го оставяте за кипне.

За гарнитура може да използвате варен ориз.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: