Бисквитена торта с пудинг

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Бисквитена торта с пудинг
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Ако се чудите дали да изядете едно парче или две, отрежете си направо три - вие го заслужавате"

Необходими продукти

  • пудинг - 1 бр.
  • бисквити - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 600 мл + 100 мл
  • течна сметана - 50 мл
  • ванилия
  • За декорация
  • течна сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете нишестето според указанията върху опаковката.

В моя случай разтворих нишестето в 100 мл прясно мляко и го сипах на тънка струйка врящо прясно мляко, което предварително сме подсладили със захар. Бъркаме непрекъснато, докато заври и се сгъсти. След като изстине, се добавя течната сметана и се разбърква.

Вариант е също да използвате студените кремове тип пудинг, които не изискват термична обработка, а само няколкоминутно бъркане с миксер.

В правоъгълна форма, застлана със стреч фолио (моята е продълговата около 20 см и висока около 4 см), редим ред бисквити със слой пудинг. И така, докато свършим с продуктите.

Покриваме със стърчащата част от фолиото и оставяме да стяга в хладилник за няколко часа поне. След което украсяваме нашата бисквитена торта с разбита сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: