Начин на приготвяне
Разтворете нишестето според указанията върху опаковката.
В моя случай разтворих нишестето в 100 мл прясно мляко и го сипах на тънка струйка врящо прясно мляко, което предварително сме подсладили със захар. Бъркаме непрекъснато, докато заври и се сгъсти. След като изстине, се добавя течната сметана и се разбърква.
Вариант е също да използвате студените кремове тип пудинг, които не изискват термична обработка, а само няколкоминутно бъркане с миксер.
В правоъгълна форма, застлана със стреч фолио (моята е продълговата около 20 см и висока около 4 см), редим ред бисквити със слой пудинг. И така, докато свършим с продуктите.
Покриваме със стърчащата част от фолиото и оставяме да стяга в хладилник за няколко часа поне. След което украсяваме нашата бисквитена торта с разбита сметана.