Начин на приготвяне
Бишкотената торта приготвяме във форма за сладкиш с диаметър 16-17 см. Приготвяме пудинга, като в касерола наливаме прясно мляко (2 ч.ч.). подслаждаме със захар (8 с.л.) и като заври млякото и захарта се разтопи, наливаме към него с непрекъснато разбъркване, разтворен във вода пудинг - нишесте ванилия (1 пакетче).
Варим с непрекъснато разбъркване с бъркалка и като се свари и сгъсти пудингът, дръпваме от котлона и прибавяме краве масло (30 г). Във формата за сладкиш, сипваме няколко лъжици от свареният пудинг. Отгоре подреждаме половината от бишкотите, напоени с кафе.
Върху тях отново сипваме пудинг и редим сиропирани с кафе бишкоти. Най-отгоре на сладкиша сипваме пудинг. Слагаме готовия сиропиран сладкиш в хладилник и като се охлади, внимателно изваждаме от формата, като леко минаваме с остро ножче по периферията на формата и обръщаме тортата в чиния.
Поръсваме готовия сладкиш със смлени орехови ядки и ванилена захар.