Овнешко варено

18/06/2019
"Най-лесната рецепта с овеншко месо, която ви препоръчваме да опитате при първа възможност "
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1.2 кг от бут, обезкостено
  • картофи - 700 г
  • моркови - 3 средноголеми
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • телешки бульон - 550 мл от кубче
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера изпържете в горещото олио за 12 мин. измитото, подсушено и нарязано на 4 еднакви парчета овнешко месо, като ги обръщате от време на време.

Добавете почистените, измити и нарязани картофи, пресования чесън, наситнения лук и оформените на кръгчета моркови.

Овкусете с черен пипер и сол, залейте с бульона и варете ястието, похлупено, на слаб огън 35-40 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар