Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Немски сладкиш с череши

Немски сладкиш с череши

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k8092
Немски сладкиш с череши
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 5
09/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Немците не се шегуват, когато приготвят вкусни сладкиши - правят ги съвършени и това си е"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 2/3 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • череши - 150 г
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 в.ч.
  • нишесте - 1 1/2 с.л., царевично
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • За шоколадовия ганаш
  • течна сметана - 200 мл
  • шоколад - 160 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Kрем

В удобен съд сипете прясното мляко, захарта, нишестето и брашното. Разбъркайте добре с бъркалка и поставете на котлона. Бъркайте често, докато кремът заври и се сгъсти.

Смъкнете от котлона, добавете ванилийките и покрийте със стреч фолио, като добре натиснете фолиото върху крема.

Оставете да изстине.

След като изстине, разбийте 100 г масло на стайна температура.

2. Pандишпан

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и прясното мляко, бакпулвера, ванилийката и брашното.

Отделете една част от сместа (около 10 с.л.) и добавете към нея какао. Разбъркайте.

Във форма с диаметър 20 см сипете първо бялата смес, след това какаовата и наредете отгоре черешите.

Изпечете на 180 градуса за 30 минути.

3. Сглобяване на сладкиша

Върху изстиналия пандишпан сипете крема.

Приберете в хладилника и започнете да приготвяте ганаша.

За целта затоплете течната сметана (не е необходимо да е вряла) и добавете към нея начупения шоколад. Бъркайте, докато се разтопи.

Залейте сладкиша с шоколадовия ганаш веднага или по желание изчакайте да изстине и залейте.

След като ганашът започне да стяга, с помощта на вилица оформете вълнички.

По желание украсете с черешки.

Съхранете в хладилник.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: