Начин на приготвяне
Картофена запеканка с кайма е ястие, което всеки любител на месото би оценил.
Изпържете каймата в горещото олио, докато стане сипкава, прибавете доматеното пюре и нарязаните на кубчета лук и тиквичка.
Поръсете с лютия червен пипер, черния пипер и солта и задушавайте 5-6 мин. при непрекъснато бъркане, след което залейте с врелия бульон и след като кипне, варете 10-12 мин. и махнете сместа от огъня.
Сварете до готовност в леко подсолена вода обелените и измити картофи, отцедете ги, размачкайте ги, смесете ги с топлото мляко, поръсете ги с черен пипер и сол и добавете 150 г от настъргания кашкавал и счукания чесън.
Намажете с мазнина огнеупорен съд, наредете в него на пластове картофите с кайма, наръсете с останалия настърган кашкавал и печете запеканката с кайма 25 мин. в умерена фурна.
Запеканката с кашкавал и кайма е най-вкусна топла.