Супа топчета с пилешко и зеленчуци

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
20/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г смляно
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • зелен лук - 2 - 3 пера
  • целина - 2 - 3 листа или 1 щипка суха
  • яйца - 1 бр.
  • фиде - 2 шепи
  • зехтин - 2 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно главата лук, сипете го в тенджера с вряща вода и го варете 20 мин., докато почти се развари.

Към пилешката кайма добавете яйцето, сол и бял пипер, омесете я добре, оформете топчета, пуснете ги във врящата в друга тенджера подсолена вода, да се сварят до готовност, след което ги извадете.

В тиган загрейте зехтина и на тих огън задушавайте 10 мин. настъргания на ситно ренде морков, за да стане леко хрупкав.

Отделно сварете фидето според упътването на опаковката, като намалите времето с 1 мин.

При сварения лук сипете нарязаните на гредички картофи и топчетата, подправете на вкус със сол и бял пипер, за 5 мин. пуснете дафиновия лист, после го извадете и варете супата, докато картофите станат готови.

Добавете фидето и след като поври 1 мин., изключете котлона, налейте зехтина заедно с моркова, така супата ще обагри в приятен оранжев цвят, и я захлупете за 5 мин.

Когато сервирате готовата супа топчета, я поръсете с наситнените листа от целината и лука.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар