Начин на приготвяне
Нарежете на ситно главата лук, сипете го в тенджера с вряща вода и го варете 20 мин., докато почти се развари.
Към пилешката кайма добавете яйцето, сол и бял пипер, омесете я добре, оформете топчета, пуснете ги във врящата в друга тенджера подсолена вода, да се сварят до готовност, след което ги извадете.
В тиган загрейте зехтина и на тих огън задушавайте 10 мин. настъргания на ситно ренде морков, за да стане леко хрупкав.
Отделно сварете фидето според упътването на опаковката, като намалите времето с 1 мин.
При сварения лук сипете нарязаните на гредички картофи и топчетата, подправете на вкус със сол и бял пипер, за 5 мин. пуснете дафиновия лист, после го извадете и варете супата, докато картофите станат готови.
Добавете фидето и след като поври 1 мин., изключете котлона, налейте зехтина заедно с моркова, така супата ще обагри в приятен оранжев цвят, и я захлупете за 5 мин.
Когато сервирате готовата супа топчета, я поръсете с наситнените листа от целината и лука.