Лазаня с готови кори и морски дарове

12/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана, нарежете го на кубчета, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчивия сок, след което ги изпържете при непрекъснато бъркане за 6-7 мин. в половината загрят зехтин заедно с кръгчетата лук, парченцата от почистените чушки, домати и тиквичка, накълцания обелен чесън и разполовените маслини.

След което добавете доматеното пюре, доматения сок и ригана, посолете, разбъркайте и свалете готовата плънка от огъня.

В друг съд сгорещете останалия зехтин, изпържете в него морските дарове за 3-4 мин., като бъркате постоянно, и ги отстранете от котлона.

Отделно запържете в разтопеното масло брашното за 2 мин., залейте го с млякото, бъркайте, докато кипне, варете 2-3 мин., добавете лимоновия сок, индийското орехче и натрошения бульон, поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте соса и го махнете от огъня.

Намажете с мазнина форма за печене, наредете в нея пласт кори за лазаня, отгоре сложете част от зеленчуковата смес и от морските дарове, покрийте с нов пласт кори, залейте с половината сос и редувайте така, докато продуктите свършат, като завършите с пласт кори.

Полейте лазанята с останалия сос, покрийте я с нарязаното на филийки топено сирене, наръсете я с настърган кашкавал и я печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар