Пиле с чесън по френски

06/06/2019
"Почитателите на френската кухня и добрата храна със сигурност ще оценят това ароматно пиле с чесън по френски "
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо125 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте зехтина, запържете до готовност в него ситно нарязаните морков, целина и лук и ги изсипете в тава.

Смесете маслото с 3 счукани скилидки чесън и естрагона и намажете пилето, поставете го върху зеленчуците, а наоколо наредете останалите обелени скилидки чесън.

Печете пилето в загрята на 200 градуса фурна около 35 мин., след което го обърнете, залейте го с вермута и бульона и го върнете във фурната за 45 мин., докато хване златиста коричка, като периодично го обливате със сока.

Прехвърлете готовото пиле в загрята чиния, покрийте го с фолио, а изпечените зеленчуци сипете в купа.

Смесете сметаната, горчицата и естрагона, подправете соса със сол и черен пипер и го налейте в сосиера.

Поднесете пилето с печените зеленчуци, соса и филии от франзела, напръскани със зехтин и запечени на скара или на фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар