Задушени пресни картофи в масло и чесън

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
124
531
798
41
06/06/2019
"Вие едни пресни картофки не ги ли задушите в масло и чесън, направо ги похабявате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 171
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пресните картофи и ги нарязваме, ако са едри, ако са дребнички, ги оставете цели. В дълбок тиган, който има капак, слагаме маслото да се разтопи и изсипваме половината картофи.

Захлупваме с капака и задушаваме така, докато се зачервят картофите и разбира се, разбъркваме периодично.

Разделям ги на два пъти, защото моят тиган не е много голям. Ако имате голям тиган, може да ги задушите наведнъж.

След като картофите се зачервят, с преса за чесън пасираме чесъна и нарязваме копъра, осоляваме и прибавяме ригана.

Разбъркваме и задушаваме картофките за още около минута, за да се овкусят добре. Сервираме ги топли. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар