Задушени пресни картофи в масло и чесън

06/06/2019
Геновева
отГеновеваНовак3411111
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пресните картофи и ги нарязваме, ако са едри, ако са дребнички, ги оставете цели. В дълбок тиган, който има капак, слагаме маслото да се разтопи и изсипваме половината картофи.

Захлупваме с капака и задушаваме така, докато се зачервят картофите и разбира се, разбъркваме периодично.

Разделям ги на два пъти, защото моят тиган не е много голям. Ако имате голям тиган, може да ги задушите наведнъж.

След като картофите се зачервят, с преса за чесън пасираме чесъна и нарязваме копъра, осоляваме и прибавяме ригана.

Разбъркваме и задушаваме картофките за още около минута, за да се овкусят добре. Сервираме ги топли. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар