Пилешко с гъби и сметана

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
05/06/2019
"Знаете отношението ни към запеканките - тези вкусни ястия трябва да се приготвят и хапват възможно най-често - това е "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 878
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо (без кожа) се нарязва на късчета и се слага в тиган със сгорещена мазнина. Поръсва се със смлян черен пипер и сол на вкус.

Гъбите се почистват и нарязват на филийки, след което се прибавят към пилешкото месо. След като се запържат и те всичко се прехвърля в тава.

В купа се разбиват яйцата заедно със заквасената сметана и прясното мляко. Разбитата смес се разпределя върху месото и гъбите.

Накрая ястието се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се слага във фурната и се пече около 15-20 минути. Готовата запеканка се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар