Задушени зеленчуци със соево сирене

13/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете приготвеното тофу на кубчета, добавете счукания чесън и нарязания на тънки кръгчета лук, разбъркайте добре, залейте го с бульона и соевия сос и го сложете в хладилника за около час.

Извадете сиренето от маринатата, изцедете го, запържете го в 3 с.л. олио до златисто, извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди върху кухненска хартия.

Загрейте останалото олио в дълбок тиган, запържете леко нарязаната на тънки кръгчета люта чушка, прибавете накълцаните на тънки лентички червени и жълти чушки и накъсаното на малки розички броколи и пържете още около 3 мин.

Овкусете със сол и черен пипер, прибавете маринатата и след като сместа кипне, задушавайте на умерен огън около 3 мин., след което върнете сиренето и при непрекъснато бъркане задушавайте още около 2 мин.

По желание поднесете Задушените зеленчуци със соево сирене с гарнитура от ориз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар