Ягодов сладолед

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6463k2k4571
Ягодов сладолед
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
02/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват, измиват и пасират заедно със захарта.

В купа се разбива течната сметана. Към нея се прибавят заквасената сметана и гъсто кисело мляко. Сместа се разбърква, след което се прибавят пасираните ягоди и ваниловата захар.

Отново всичко се разбърква до еднородна смес. Сладоледената маса се прехвърля в кутия и се слага във фризера, за да се охлади. След около 3-4 часа сладоледът е готов за консумация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: