Панирани джобове на фурна

15/10/2019
"Панираме пилешки филенца с богата плънка - защото обичаме, когато е вкусно "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото напречно. Начукайте го леко, натрийте го с намачкания чесън, босилека, кърито и черния пипер, наредете парчетата едно върху друго, като всяко намажете отгоре с майонеза, и ги оставете да се мариноват 1-2 часа на стайна температура.

В купа разбъркайте настърганите на ситно ренде моркови и кашкавал и накълцаните чесън, спанак и лучени пера, добавете черния пипер, босилека, соев сос и сол на вкус, захлупете я и я оставете 10-20 мин., за да се смесят ароматите.

Поръсете кухненската дъска за рязане с галета, сложете отгоре ѝ парче месо, върху едната му половинка сипете плънка и го прегънете, след което начукайте краищата на джоба, за да се споят, и ги подвийте под месото.

Пригответе по същия начин останалите джобове, оваляйте ги в галета, потопете ги в разбитите яйца и пак ги отъркаляйте в галета, след което ги сложете за 20 мин. в хладилника.

В тиган сипете олио на пласт най-малко 1-1.5 см, сгорещете го и изпържете джобовете до златисто, след което ги сложете в тава, изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 мин. и поднесете панираните джобове с варени картофи и пресни зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар