Кюфтета от сьомга

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
571
461
40
2
31/05/2019
"Изискани кюфтенца от сьомга, които може да поднесете при специални поводи или да приготвите просто за разкош "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 028
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сьомга - 400 г филе
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 2 филии, стар (без кората)
  • копър - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • горчица - 1 ч. л. дижонска
  • червен пипер - 1/4 ч. л. пушен
  • риган - 1/2 ч. л., сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се нарязва на много ситно. Към нея се добавят нарязаните на ситно копър, магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, ригана, пушен червен пипер, горчицата, разбитото яйце и предварително натопените във вода и изстискани филии стар хляб.

Сместа се разбърква и от нея се оформят с намокрени ръце не много големи рибни кюфтета. Овалват се в малко брашно и се изпържват в тиган със загрято олио и от двете страни.

Кюфтетата от сьомга се поднасят, гарнирани със зеленчукова салата според сезона.

Добър апетит!

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
40.50 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар