Бананов крем с бисквити и ягодово сладко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
31/05/2019
"Перфектният десерт е онзи, който лесно сте си приготвили сами - ето едно предложение от нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сладко от ягоди - 1 к.ч.
  • бисквити - 12 бр. с какао
  • желатин - 1 ч.л.
  • вода - 2 с.л. за желатина
  • мента - листа
  • банани - 1 бр. среден
  • компот - 100 мл сок от червен ягоди или череши
  • за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • нишесте - 1 пакет, с банан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Банан се нарязва на кръгчета, бисквити се начупват на парчета. Желатинът се разбърква с 2 с.л. вода и оставяме да стегне.

Приготвя се крем, като се загрява 500 мл прясно мляко със захар, а в останалите 100 мл се разтваря нишестето на кашичка. Сипва се в горещо мляко и бъркаме с тел, за да сгъсти.

Сваля се от котлона и добавяме маслото, като се разбърква, докато се разтопи. Загрява се сок от компот от ягоди или череши, сипва се желатин и добре се разбърква, да се разтопи.

Оставяме да се охлади. В стъклени чаши, 3 на брой, се сипва по 3 с.л. крем на дъното, отгоре начупени бисквити, парчета от ягодово сладко и кръгчета банан.

Покрива се с крем и отново се нареждат, бисквити, сладко и банан. Завършва се с крем, отгоре гарнираме с ягодка и парчета бисквити. С лъжица се залива с желатинова смес и оставяме да стегне в хладилника.

Сервира се с листа мента за свежест. Лесно и вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар