Домашни картофени кюфтета

13/05/2018
Марги Ованесян
отМарги ОванесянНовак1891
"Тези домашни картофени кюфтенца се разтапят в устата! Друго нищо няма да кажем, преценете сами "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573 369
  • Преглеждания за месеца7047
  • Преглеждания за седмицата149
  • Коментари20 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват, нарязват на едро и варят. Когато са готови, се правят на пюре заедно с едно яйце, 4 с.л. галета, нарязания на ситно чесън, натрошеното сирене и солта.

Сместа се оставя да престои 1/2 час. След това от нея се оформят картофени кюфтета, като преди да се сложат да се пържат, кюфтетата се овалват в галета, а след това и в разбито яйце.

Пържат се до златиста коричка.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 35
4 14
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Маргарита
Маргарита
27.02.2019 14:51
Изглеждат много апетитни!
0
0
иван
иван
21.02.2014 09:28
рецептата е добра но според мен-картофите да се варят необелени,липсват и подправки предлагам по желание чубрика,черпипер,сименджук,малко джожан пдправките определят приятният вкус на кювтетата
47
12
Дидка
Дидка
10.09.2015 17:40
чубрица, черен пипер, сминдух, джоджен - пише го на пликчетата в магазина
Кюфтета с "ф" :)
72
5
Milena
Milena
14.01.2014 16:28
Направих ги по малко различен начин вместо чесън сложих лук и магданоз , станаха хубави и не ми се разпаднаха :)
20
4

Виж всички коментари или напиши такъв