Лятна мусака с картофи, чушки и сирене

31/05/2019
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 700 г
  • червени чушки - 500 г
  • зелени чушки - 500 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - 7 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете необелените картофи в подсолена вода, след което излейте водата и след като картофите поизстинат, ги обелете и ги нарежете на филийки.

Обелете лука и също го нарежете на филийки, след което го запържете до прозрачност в 2 с.л. сгорещено олио.

Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от дръжките и семената.

Намажете с олио огнеупорен съд за печене и наредете в него пласт картофени филийки, отгоре половината лук, покрийте с част от печените чушки и напръскайте с мазнина.

Посолете, поръсете с черен пипер, наредете отгоре останалите картофи, лук и печени чушки, наръсете с натрошеното сирене и полейте с малко олио.

Разбийте яйцата с прясното мляко, сол и черен пипер, залейте мусаката и я изпечете в умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар