Задушени зеленчуци в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
02/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушени Картофи

Начин на приготвяне

Броколите се разделят на розички и добре се измиват. Морковите се измиват, почистват се и се нарязват.

Чушлетата също се измиват, отстраняват се дръжките и семките и евентуално могат да се срежат на две.

Алабашът се обелва и се нарязва на пръчици.

Всички зеленчуци се слагат в стъклена форма заедно с виното и се държат похлупени 8 мин. при 600 Вт в микровълнова, като се разбъркват един–два пъти.

След това зеленчуците се отцеждат добре през гевгир.

От дадените по–горе съставки се приготвя марината и с нея се заливат задушените зеленчуци.

Поднасяме готовите задушени зеленчуци в микровълнова с картофена салата и с печено месо.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар