Патладжан на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
549
2k
1k
218
28/05/2019
"Уж просто патладжан на фурна, а ухае толкова невероятно, че отсега си знаем, че ще си сипем допълнително "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 791
  • Преглеждания за месеца1061
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и нарязва на кръгчета. Слага се за около пет-десет минути в съд с подсолена вода, за да му се махне горчивият вкус. След това се отцежда, подсушава и нарежда в намаслена тавичка. Поръсва се със сол и полива със струйка зехтин.

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и слагат да се задушат в тиган с малко зехтин.

След като омекнат, към тях се прибавят настърганите домати (за рецептата за патладжан на фурна могат да бъдат и от консерва).

Доматеният сос се овкусява със сол, смлян черен пипер и нарязани на ситно листа босилек.

След като се поизпари водата, със соса се заливат патладжаните.

Патладжаните с доматен сос се пекат се във фурна на 200 градуса, докато омекнат патладжанените шайби.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар