Патладжан на фурна

28/05/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър217222
"Уж просто патладжан на фурна, а ухае толкова невероятно, че отсега си знаем, че ще си сипем допълнително "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 295
  • Преглеждания за месеца29213
  • Преглеждания за седмицата4692
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и нарязва на кръгчета. Слага се за около пет-десет минути в съд с подсолена вода, за да му се махне горчивият вкус. След това се отцежда, подсушава и нарежда в намаслена тавичка. Поръсва се със сол и полива със струйка зехтин.

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и слагат да се задушат в тиган с малко зехтин.

След като омекнат, към тях се прибавят настърганите домати (за рецептата за патладжан на фурна могат да бъдат и от консерва).

Доматеният сос се овкусява със сол, смлян черен пипер и нарязани на ситно листа босилек.

След като се поизпари водата, със соса се заливат патладжаните.

Патладжаните с доматен сос се пекат се във фурна на 200 градуса, докато омекнат патладжанените шайби.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар