Начин на приготвяне
В купа счукваме яйцето. Прибавяме кисело мляко (1/2 ч.ч.), бакпулвер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме и към тях, слагаме готовото тесто.
Разбъркваме с ръце, докато се смесят и се получи лепкаво гъсто тесто. Допълнително прибавяме още брашно, да омесим гладко, еластично и нелепнещо тесто.
Завиваме с полиетиленово фолио и оставяме на топло за 20-30 минути да втаса отново, после от тестото правим 4 топки и всяка разточваме на правоъгълна кора, нарязваме на квадратчета.
Слагаме натрошено сирене и навиваме на пирожки - като пурички. Прищипваме добре крайчетата, да не излиза сиренето по време на пържене.
Оформените пирожки слагаме върху намазана с олио хартия за печене.
Когато всички са готови, изпържваме в умерено нагрято олио до златисто.
Готовите пирожки изваждаме от олиото и слагаме върху кухненска хартия да попие излишната мазнина от пърженето.