Икономична чорба от патешки фенер за 1 лев

25/05/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак1008
"Не питай старило, а питай нас как да приготвиш страхотна Чорба с патешки фенер с минимални средства "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патешки фенер - 1 бр. цял
  • лук - 1 бр. кромид
  • черен пипер
  • сол
  • чесън за сервиране
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкият фенер заедно с костите нарязваме на няколко парчета. Измиваме хубаво с вода. При необходимост почистваме от пера.

Слагаме фенера в по-голяма тенджера. Заливаме с вода и варим няколко минути, докато кипне водата. Тогава внимателно отливаме водата, измиваме отново парчетата фенер и заливаме с чиста топла вода.

Слагаме да се вари с капак (за по-лесно сваряване). Като се поври 15 минути, дръпваме тенджерата от котлона и внимателно с лъжица, обираме част от отделилата се отгоре течна патешка мазнина, която може да използваме, като готвим друго ястие (замразявам в торбичка във фризера).

Връщаме обратно тенджерата на котлона, слагаме цяла почистена от люспите глава лук, ръсваме черен пипер на вкус и продължаваме варенето до хубаво сваряване на месото от фенера. Когато е сварен, внимателно с решетъчна лъжица изваждаме фенера и лука от бульона.

Почистваме месото от костите, наситняваме и слагаме в бульона.

Може да намачкаме и лука и него да сложим в бульона на патешката супа. При необходимост доливаме малко топла вода и възваряваме.

Сервираме чорбата от патешки фенер с оцет и чесън.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар