Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Кайгана с яйца по турски

Кайгана с яйца по турски

Кайгана с яйца по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Толкова лесно ще я приготвите и толкова ще ви хареса, че всеки ден ще я правите"

Необходими продукти

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • кисело мляко - 500 г
  • масло - 1 с.л. краве или маргарин
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в тавичка маслото, изсипете млякото, разбъркайте със ситно нарязания чесън, солта и черния пипер и бъркайте, докато млякото поеме мазнината и се сгъсти.

След това от ниско счупете яйцата на очи, поръсете ги с червения пипер и ги печете в умерена фурна, докато белтъците забулят жълтъците, след което поднесете кайганата със ситно нарязания копър.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: