Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свинско рулце с шунка, чедър и песто

Свинско рулце с шунка, чедър и песто

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Свинско рулце с шунка, чедър и песто
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Знаете ли как се казва ястието, в което всичките ни любими неща са събрани на едно място - ами така се казва"

Необходими продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • песто - 2 с.л.
  • шунка - 100 г
  • чедър - 2 - 3 парчета
  • олио - за намазване
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско филе се нарязва на тънко дълго парче и се поръсва с малко сол и черен пипер. Отгоре се намазва с лъжица-две песто с босилек.

Върху него поставяме слайсове чедър и парчета шунка.

Навива се рулце и се забожда с клечки за зъби от долната страна.

Отгоре се намазва с олио, смесено с червен пипер и риган.

В тавичка с малко олио се покрива с фолио и печем в загрята фурна 20 минути.

Сваля се фолиото и запичаме на вентилатор до златиста апетитна коричка.

Нарязва се и сервираме със зеленчуци. Лесно и много вкусно. Бон апети!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: