Саламена яхния с пресни картофи

19/05/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051693
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 4 - 5 бр. обелени
  • олио - 70 мл
  • лук - 1 глава
  • македонска наденица - 2 парчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • доматено пюре - 1 с. л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • магданоз
  • риган
  • вода - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни картофи и лук се обелват и нарязват на парчета като за готвене. Наденицата се реже на кръгчета.

В тенджерка се загрява олио и запържваме колбаса от двете страни до златисто.

Изваждаме в чиния и запържваме нарязаните лук и картофи. Добавя се доматено пюре, червен пипер и наливаме водата.

Овкусява се с подправки и когато заври връщаме колбаса в яхнията. Готвим до готовност на картофките.

Сервираме с нарязан магданоз. Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар