Шоколадов сладкиш с лимецово брашно

18/05/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
"Готови ли сте за едно по-различно шоколадово приключение с неустоим вкус "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер. В овче кисело мляко се разбърква бакпулверът и сипваме при яйцата.

Добавя се олио, есенция с аромат на лимон, бяло и брашно от лимец. Разбърква се кексова смес.

В тава 24 см, намазнена и поръсена с брашно, сипваме тестото.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 25-30 минути. Леко се охлажда и нарязваме на квадрати.

В касеролка загряваме прясно мляко, масло, какао и захар да се разтопи захарта и маслото. С лъжица се залива сладкишът.

Сервира се охладен и поръсен с шоколадови пръчици.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар