Начин на приготвяне
Смесете кваса, малко хладка вода, 2 с.л. брашно и захарта, разбъркайте, оставете да втаса.
Сипете брашното в купа, направете кладенче и сипете кашата. Добавете яйцата.
Сипете содата в киселото мляко, разбъркайте до активиране. Добавете при брашното. Сипете сол и зехтин. Замесете тесто и го разделете на две.
Разточете двете части на кора, дебела 4 мм. Разрежете всяка на парчета 10 х 10 см.
Сложете във всяко парче сирене и завийте като плик. Наредете милинките върху домакинска хартия със завитите краища надолу.
Сложете фолио за печене, оставяйки отвори. Оставете за 12 часа.
Печете милинките със сирене за 20 минути на долен реотан, после 40 мин. отгоре и отдолу на 160 градуса.
Здравословните милинки с лимецово брашно са много вкусни.