Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с лимецово брашно

Шоколадов сладкиш с лимецово брашно

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Шоколадов сладкиш с лимецово брашно
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Готови ли сте за едно по-различно шоколадово приключение с неустоим вкус"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • овче кисело мляко - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч л
  • есенция - 1/2 ампула лимон
  • захар - 150 г
  • олио - 50 мл
  • брашно - 200 г бяло
  • брашно от лимец - 50 г
  • глазура
  • прясно мляко - 100 мл
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер. В овче кисело мляко се разбърква бакпулверът и сипваме при яйцата.

Добавя се олио, есенция с аромат на лимон, бяло и брашно от лимец. Разбърква се кексова смес.

В тава 24 см, намазнена и поръсена с брашно, сипваме тестото.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 25-30 минути. Леко се охлажда и нарязваме на квадрати.

В касеролка загряваме прясно мляко, масло, какао и захар да се разтопи захарта и маслото. С лъжица се залива сладкишът.

Сервира се охладен и поръсен с шоколадови пръчици.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: