Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата от варено червено цвекло

Салата от варено червено цвекло

Салата от варено червено цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • цвекло - 1 кг
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива добре, залива се с вода и се слага да се вари.

Тъй като за сваряването е необходимо по– продължително време, може да се използва тенджера под налягане.

След като се свари, изважда се и се обелва топло.

Оставя се да изстине, нарязва се на кръгли парчета и се посолява.

Може да се използва като гарнитура към месни ястия.

Може да се прибавят олио и оцет или да се залее със смес от счукан чесън, олио и оцет.

Бульонът от червеното цвекло също е вкусен, но цвеклото трябва да се вари обелено.

Бульонът се поднася горещ, поръсен с черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: