Салата от варено червено цвекло

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
784
93
14/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо922
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • цвекло - 1 кг
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива добре, залива се с вода и се слага да се вари.

Тъй като за сваряването е необходимо по– продължително време, може да се използва тенджера под налягане.

След като се свари, изважда се и се обелва топло.

Оставя се да изстине, нарязва се на кръгли парчета и се посолява.

Може да се използва като гарнитура към месни ястия.

Може да се прибавят олио и оцет или да се залее със смес от счукан чесън, олио и оцет.

Бульонът от червеното цвекло също е вкусен, но цвеклото трябва да се вари обелено.

Бульонът се поднася горещ, поръсен с черен пипер.

Практична иноксова купа (басан) 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична иноксова купа (басан) 24 см
7.99 лв.
Виж ››

Иноксова купа за разбъркване и сервиране, с която приготвянето на салата ще е истинско удоволствие. Удобна, практична, лесна за почистване. Благодарение на нежния цвят инкос, купата придава елегантност на трапезата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар