Яхния с млечен грах и свинско

10/05/2019
"Вярвате или не, но всеки ще иска да си сипе допълнително от тази уханна гозба "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 150
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • грах - 700 г млечен
  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 4 бр (средни)
  • лук - 1/2 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да получите този чудесен вкус на яхнията с грах, свинско месо и моркови, е необходимо да си изберете прясно свинско месо, без жили и блажни места по месото. Започваме с измиването и нарязването на необходимите продукти.

Месото се нарязва на парчета с желаната от вас големина. Лукът се нарязва на ситно. Морковите се обелват, измиват и нарязват на колелца. Граха през това време може да бланширате.

В тенджера сипвате мазнина, колкото да покрие дъното, щом загрее, прибавяте лука и запържвате до промяна на цвета, след това се прибавя вече нарязаното на парчета месо, слагате капака на тенджерата и периодично разбърквате.

След като месото е хванало приятен загар, прибавяте морковите и граха, покрийте с вода и оставете да се готви до омекване на моркова.

В купа размийте една супена лъжица брашно с малко вода, като се старайте да няма бучки. Оттеглете тенджерата от котлона, овкусете на вкус и прибавете брашняната вода, като бъркате непрекъснато, върнете на котлона за още 5 минути.

По желание може да сервирате свинското с грах с една лъжица кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар