Домашен чипс от картофи

07/05/2019
"Винаги, винаги, винаги е за предпочитане да заложите на домашното - защото е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо753
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме картофите, обелваме ги и нарязваме тънко с ренде или робот. При нарязването с тези уреди самия нарязан картоф става много тънък.

Поставяме в дълбок съд и измиваме. Водата трябва да се смени най-малко 3 пъти, за да се отдели нишестето от картофите.

Поставяме ги в гевгир и отцеждаме хубаво. Загряваме си олиото и тогава поставяме чипса. Най-добре и бързо става пърженето във фритюрник, ако е в тенджера, то олиото трябва да е повечко.

Пържим за около 5-6 минути и след като извадим, оставяме нашия домашен чипс върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар