Начин на приготвяне
В съдинка си натрошаваме маята с 1/2 ч.ч. топло мляко и малко брашно. Оставяме в топла стая да втаса.
След като е готово поставяме брашното в дълбок съд, правим си кладенче и прибавяме всички продукти.
Замесваме тесто, като добавяме постепенно от разтопената мазнина. След като сме омесили тестото го оставяме да втаса докато удвои обема си.
На плота си разточваме тестото на лист с дебелина 1 см.
В единият край поставяме сладкото от дюли, а от другия край правим 3-4 разреза.
Двата края подгъваме и след това навиваме на руло.
В тавичката, където ще печем рулцата, подмазваме и след това ги поставяме.
Оставяме да втаса пак до удвояване на обема, след което го намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар.
Поставяме във фурната и печем до готовност.